Légy óvatos
    

Az interneten számtalan Weboldal van , ahol a keresett fajtákra találhatunk.

Sajnálatos, hogy sokan ezek között a legtöbben úgynevezett közvetitők. Ezek a közvetitők adják-veszik a kutyákat az szaporitóknak - Puppy miller-nek magyarul kutyagyáraknak.

Az árajánlatuk képtelenség és gyalázatos,- erkölcstelen tenyésztő álmodik csak ilyen összegekről.
    

Sok ajánlatban a „szállitást” –shipping- magában foglalja az ár, ám amikor a kölyök szállitási ideje valóban eljön, akkor hirtelen, már a vevő költsége lesz ez a kiadás is, ami sok esetben nagyon drága.

Zavaró a helyzet, amikor a hirdetések az Amerikai Kennel Club – AKC pedigréjével hirdeti a kölyköt.

Mentettünk meg több kölyköt ilyen hirdetések alapján, csakhogy a kölyköket nem regisztrálhatták az AKC-ban. Ugyanis vagy egyik szülő sincs regisztrálva, vagy csak az egyik, de igy az AKC nem ad ki Pedigrét, tehát nem lehetnek ott regisztrálva sem.

Amelyik kölyök nincsen az AKC-ban regisztrálva más komoly, etikus szervezetnél sem regisztrálható.

Kapcsolatban voltunk szaporitókkal és minden esetben mondtuk hogy nem kellenek olyan papirok, csak úgy….

Ez röviden annyit jelentett, hogy elég, ha a kölyök az APRI-ban vagyis az American Pet Registery Inc.-ben van regisztrálva esetleg egy más „no name” szervezetnél.  


  

   
Ezért ezek a szaporitók – puppy miller- csináltak maguknak egy saját szervezetet. Ez az APRI , melynek pedigréjét sem az AKC sem más legitim kutyás szervezet nem fogad el, sőt ilyen törzskönyvvel kiállitani sem enged!!!!!

Tehát több esetben találtunk olyat, hogy komplett törzskönyve nincsen a kölyöknek, csak az apja és anyja neve. Az APRI a szaporitó kérésére eltitkolja, elhallgatja a további információkat.

Bár mi kutattuk a világban, hogy infót kapjunk a szülőkről, de képtelenség volt bármilyen infot is szerezni, amely segitett volna az útbaigazitásban és elhinni, hogy ők mások és nem puppy milleres Dandiek.

Tanácsoljuk és kérünk mindenkit,hogy nagy óvatossággal és figyelemmel legyenek a visszaélésekre tekintettel, ha ilyen oldalakat böngésznek és  esetleg innen vennének kutyust.


   
        
                                                    Légy óvatos vásárló!

 

                                

                                                       
   

All material © Dandie Dinmont Terrier Rescue League