Varoitus pennunostajille
    
Internetistä löytyy monia sivuja tai palstoja joiden välityksellä voi ostaa pennun haluamastaan rodusta.

Valitettavasti moni niistä toimii myös "pentutehtailijoiden" apuvälineinä silloin kun he myyvät "pentutehtaissa" kasvattamiaan pentuja. Usein näiden pentujen hinnat ovat epärealistisen korkeita ja kukaan kunnollinen kasvattaja ei pyytäisi niin korkeaa hintaa pennustaan. 

Usein näillä sivuilla mainostetaan lisäksi että mikäli pentu joudutaan lähettämään toiseen maahan pennun hinta sisältää rahtikulut mutta usein kaikesta huolimatta käy niin, että kun vastaanottajan on aika noutaa pentu hänelle lankeaakin maksettavaksi pennusta aiheutuneet rahtikulut. 

Tämä on hämmentävää että näin on, mutta vielä hämmentävämpää on, että näiden mainosten mukaan pentu on rekisteröitävissä Amerikan Kennel Clubin (AKC) koirarekisteriin yms. 
    

Olemme lunastaneet koiria näiden ilmoitusten perusteella vain nähdäksemme mitä tämä tarkoittaa ja meille selvisi että koiria ei ole mahdollista rekisteröidä AKCn koirarekisteriin. Tämä siksi että joko pennun emä tai isä tai molemmat ovat rekisteröimättömiä ja siksi pentuja on mahdotonta rekisteröidä puhdasrotuisiksi koiriksi. Ja koska pentuja ei ole rekisteröity AKCn taholta niitä ei voi myöskään rekisteröidä minkään muun maan kennelliitossa.

Olemme ottaneet näihin kasvattajiin yhteyttä ja jokaisessa tapauksessa vastaus on ollut että siellä on perässä se lisäys yms. Tämä tarkoittaa että pennut voi rekisteröidä "The American Pet Registry Incn" (APRI) tai jonkin vastaavaan järjestön listoille. Nämä järjestöt on pentutehtailijoiden itse perustamia järjestöjä että he voisivat ohittaa AKCn ja muut laillistetut järjestöt. Pennut jotka on rekisteröity APRIn listoille eivät voi saada jölkeläisiä jotka AKC hyväksyisi koirarekisteriinsä eivätkä nämä pennut voi osallistua AKCn järjestämiin näyttelyihin tai rodunomaisiin kokeisiin.


  

   
Olemme myös joissain tapaukissa todenneet että pennulla ei ole olemassa täydellistä sukutaulua, vaan usein vain isän ja emän nimi on tiedossa. Virallisen Kennelliiton sukutaulussa on aina useampi sukupolvi nähtävillä. APRI kieltäytyy antamasta enempiä tietoja kasvattajien nimenomaisesta pyynnöstä johtuen. Olemme usein etsieet kautta maailman tietoja pennun vanhemmista mutta emme ole löytäneet koiria jotka olisi rekisteröity kyseisillä nimillä. Tämä on antanut meille aihetta epäillä että pennun vanhemmat ovat "pentutehtaissa" syntyneitä rekisteröimättömiä koiria.

Kehotamme äärimmäiseen varovaisuuteen mikäli joku on aikeissa ostaa pentua tällaisten netti- ilmoitusten perusteella. 


   
        
                                        Pennunostajia kehotetaan varovaisuuteen!

 

                                

                                                       
   

All material © Dandie Dinmont Terrier Rescue League